Omgeving B&B

De wijk in de omgeving van onze B&B draagt de naam De Worp, maar wordt van oudsher ook wel De Hoven genoemd. Het is een rustige wijk die direct tegenover het oude stadscentrum van Deventer aan de overzijde van de rivier IJssel ligt.

De loopafstand naar het (oude) centrum van Deventer is 10 tot 15 minuten. Dat is dichterbij dan de meeste nieuwe stadswijken van Deventer!

In onze wijk is een gezellige snackbar, een kleine supermarkt (dagelijks open van 8.30 tot 19.00 uur), een kapsalon en een bloemenwinkel. Aan de rand van de wijk ligt een benzinestation (die tot 22.00 uur open is).


Pontje met gezicht op Deventer vanaf IJsselhotel.

Pontje met gezicht op Deventer vanaf aanlegsteiger.

De leukste manier om in het centrum van Deventer te komen is de oversteek met het pontje, die dagelijks vaart van ’s morgens 8.00 uur tot ’s avonds 23.00 uur.

Vlakbij het pontje is het parkeren gratis!


Ook kun je wandelen over de spoorbrug (met aan beide zijden prachtige uitzichten) en over de autobrug (Wilhelminabrug).

Er rijdt een kleine stationsbus van Twents (lijn 171) tussen de stations van Twello en Deventer. In de spitsuren rijdt het busje ieder half uur, daarbuiten ieder uur (tot ongeveer 18.30 uur ’s avonds). Zie dienstregeling.

Worpplantsoen met muziekkoepel.

Op 5 minuten afstand, op weg naar het pontje, loop je door een prachtig oud stadspark (het Worpplantsoen). Dit is een plek waar ’s zomers vaak wordt gebarbecued en vaak activiteiten worden georganiseerd.

Uiterwaarden bij Deventer.

Ook op 5 minuten lopen van ons gastenverblijf ligt een mooi uiterwaardengebied (de Ossenwaard). Het is een ruig natuurgebied, waar je kunt genieten van geurende planten, de vele vogels of langsvarende boten. Heerlijk om rustig te zonnen of een boek te lezen.

Ook verderop de rivier, zowel in de richting van Olst/Wijhe als in de richting van Zutphen, liggen prachtige uiterwaardengebieden. Hierlangs loopt een NS-wandelroute.