Holistic pulsing 1

Wat houdt HP1 praktisch in?
Deze basistraining omvat 4 lesdagen van 10.00 tot 17.00 uur (meestal op een zaterdag). Tussen twee lessen zit een periode van 3-4 weken. De opzet van de training is als volgt:

  • Je krijgt op de eerste lesdag een syllabus met beschrijving van de technieken en foto’s.
  • Tijdens elke lesdag krijg je demo’s om thuis mee te oefenen. Hierin staat een suggestie om in een bepaalde volgorde technieken toe te passen.
  • Koffie en thee gedurende de lesdag zijn inbegrepen. Lunch moet je zelf meenemen.

Naast het volgen de lessen is het de bedoeling om te oefenen met de aangeleerde technieken. Uiteraard ben je hierin vrij als je ‘alleen maar’ een training wilt volgen omdat je dat leuk vindt. Maar als je je écht wilt bekwamen, dan staat hieronder een nuttige werkwijze. En als je wilt toewerken naar het behalen van het certificaat, dan is onderstaande werkwijze verplicht:

  • Je vormt met mede-cursisten een huiswerkgroepje van minimaal 2 personen. Tussen twee lessen kom je 1x bijeen om met elkaar te oefenen met pulsen. In totaal zijn er zo tijdens een cursus 3-4 bijeenkomsten. Deel jouw ervaringen op de eerstvolgende bijeenkomst.
  • Wekelijks puls je minstens 1 proefpersoon om te oefenen met de technieken. Dat kan een vriend of familielid zijn. Hiervan maak je een kort verslag.
  • Als je dit zo doet, kun je per trainingsblok minimaal 9 keer een proefpersoon pulsen. Het is verstandig om minimaal 10 keer een proefpersoon te pulsen alvorens je gaat beginnen met het trainingsblok HP2. Zorg dat die 10 sessies over minimaal 3 personen verdeeld zijn, want elk lichaam is weer anders en vraagt een andere benadering.

Om goed te kunnen pulsen is het minstens zo belangrijk om het pulsen in je eigen lichaam te ervaren. Uiteraard gebeurt dat tijdens de lesdagen en de huiswerkbijeenkomsten, maar daarbij komt:

  • Je volgt een supervisiesessie bij één van de docenten, zodat je ervaart wat een volledige sessie bij je doet.

Wat leer je?
In HP1 leer de  basistechnieken van holistic pulsing. Je gaat voelen hoe je een lichaam ritmisch kunt bewegen. Je gaat ervaren wat het pulsen in jouw lichaam teweegbrengt en hoe je daarop reageert. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het (leren) waarnemen en accepteren van wat er in je leeft, zonder dat er iets hoeft te veranderen, één van de basisprincipes van HP. Zie video HP.

Iedere les begint met (energetische) lichaamsoefeningen, visualisatie, meditatie en/of bewegen op muziek om in contact te komen met je lichaam. Er zijn drie rondes waarin met een groep van pulstechnieken wordt geoefend. Elke ronde begint met een demonstratie en daarna ga je deze technieken op elkaar oefenen. Er wordt aandacht besteed aan wat er gebeurt en kan gebeuren als je zelf op tafel ligt en wat je tegenkomt in je hoedanigheid als pulser. Deelrondes maken dat deze opgedane ervaringen meer inzichtelijk worden.

De training is bedoeld voor iedereen die HP wil leren. Er is geen vooropleiding voor nodig. Na deze trainingheb je voldoende technieken en vaardigheden geleerd om een ontspannende behandeling te geven aan vrienden en kennissen.