Holistic pulsing 2

Wat houdt HP2 praktisch in?
Deze verdiepingstraining omvat 4 lesdagen van 10.00 tot 17.00 uur (meestal op een zaterdag). Tussen twee lessen zit een periode van 3-4 weken. De opzet van de training is als volgt:

  • Je krijgt op de eerste lesdag een syllabus met beschrijving van de technieken en foto’s.
  • Tijdens elke lesdag krijg je demo’s om thuis mee te oefenen. Hierin staat een suggestie om in een bepaalde volgorde technieken toe te passen.
  • Koffie en thee gedurende de lesdag zijn inbegrepen. Lunch moet je zelf meenemen.

Naast het volgen de lessen is het de bedoeling om te oefenen met de aangeleerde technieken en te ervaren wat het pulsen in je doet. Ook bij deze vervolgcursus ben je daarin vrij, maar we raden je dit ten zeerste aan als je bekwaam wilt worden. Voor het behalen van het certificaat is onderstaande werkwijze verplicht:

  • Je vormt met mede-cursisten een huiswerkgroepje van minimaal 2 personen. Tussen twee lessen kom je 1x bijeen om met elkaar te oefenen met pulsen. In totaal zijn er zo tijdens een training 3-4 bijeenkomsten. Deel jouw ervaringen op de eerstvolgende bijeenkomst.
  • Wekelijks puls je minstens 1 proefpersoon om te oefenen met de technieken. Dat kan een vriend of familielid zijn. Het is niet verstandig om dat met een onbekende te doen. Hiervan maak je een kort verslag.
  • Je maakt een afspraak met een ervaren pulser (van ons krijg je een aantal namen) voor het ondergaan van een begeleidingstraject van 5 sessies. Zo ervaar je zelf wat procesbegeleiding met holistic pulsing kan inhouden. Je maakt een verslag over het verloop van die sessies.
  • Daarna zoek je een proefpersoon en daarmee maak je een afspraak voor het volgen van 5 sessies. Zo ervaar je wat pulssessies kunnen doen bij iemand die meerdere malen door jou gepulst wordt. De nadruk van dit begeleidingstraject ligt op het oefenen van technieken. Van die vijf sessies maak je een verslag, waarbij je aandacht besteedt aan de jouw ervaringen en die van de cliënt.
  • Je volgt een supervisiesessie waarbij je één van de docenten pulst en feedback krijgt.
  • Als je dit zo doet, kun je per trainingsblok minimaal 10 keer een proefpersoon pulsen. Het is verstandig om minimaal 25 keer een proefpersoon te pulsen alvorens je gaat beginnen met het trainingsblok HP3. Dit is inclusief de 10 sessies tijdens HP1 en inclusief de proefpersoon die je 5x pulst. Zorg ervoor dat de individuele sessies over minimaal 10 personen verdeeld zijn om de nodige lichaamservaring op te doen.
  • In plaats van het maken van aparte verslagen, kun je ook een logboek aanleggen, waarin je al jouw ervaringen met het geven en ontvangen van pulssessies verzamelt, daarin jouw vragen noteert en elke andere informatie die voor jou nuttig is. Dit logboek kun je dan na elke cursus verder uitbreiden, zodat na de laatste training een nuttig naslagwerk ontstaat.

Wat leer je?
Dit is de verdiepingstraining en het vervolg op HP1. Je gaat de technieken van HP1 verdiepen en je krijgt nieuwe pulstechnieken aangereikt, zodat je een vollediger palet aan technieken tot je beschikking hebt om toe te passen. De lesopzet is vergelijkbaar met die van HP1. Als gever ga je meer leren spelen met het pulsen, wat een verrassend effect heeft op het lichaam. Als ontvanger ga je nog intenser ervaren wat het pulsen voor je lichaam en geest kan betekenen. Je wordt uitgenodigd meer leven (= adem) in je lichaam toe te laten en om je gevoelens te delen. Er wordt aandacht besteed aan het beter leren pulsen vanuit je bekken en het gevoeliger worden voor wat er in jezelf en de ander leeft. Je leert omgaan met dat wat er bij degene die gepulst wordt naar boven komt. Je leert voelen waar stagnaties in energie optreden en hoe je daarmee kunt omgaan. Nog meer dan bij HP1 ga je voelen wat het betekent om een accepterende houding aan te nemen en een cliënt te stimuleren om de eigen lichaamssignalen serieus te nemen en verantwoordelijkheid te dragen voor zijn eigen proces.