Ervaringsverhalen

Naam: Sabine

Hallo José,

Jouw wijze lessen, nu al weer 3 jaar geleden, hebben veel voor Peter en mij betekend. Heel veel succes en ik hoop dat je veel reacties krijgt. Ik ben in ieder geval een goede ambassadrice. Peter was 59 jaar, had veel pijn en was in terminale fase (levercarcinoom). Jammer dat wij niet eerder in aanraking zijn gekomen met HP, want het heeft zoveel spanning en pijn weggenomen in de laatste fase van Peter zijn leven. Door de golvende beweging van de puls kwam de geblokkeerde doorstroming toch weer op gang en kon hij zich ontspannen. Hoe ziek hij in die periode ook was, na een pulssessie had hij weer zin om wat te doen en trek in eten. In de laatste weken wilde hij graag elke dag een behandeling. Hij voelde zich daarna een stuk beter en meer mens. Ik kan het iedereen aanraden. Het heeft ons heel veel gegeven.

Groet, Sabine

Naam: Mia
Leeftijd 21 jaar

Ernstig meervoudig gehandicapt (kan niet praten, heeft geen taalbegrip.
Verslag geschreven door haar ouders. Reden start Holistic Pulsing: ondersteuning van Mia

*fysiek

*emotioneel

*spiritueel

*sociaal: mogelijkheid bieden om verbinding met de ander aan te gaan.

Mia heeft ± 12 HP-sessies ondergaan. Vanaf de 1e sessie was Mia na afloop fysiek meer ontspannen, tevreden en heel voldaan. Zij staat open voor deze subtiele methode van behandelen. Het geeft haar meer zelfvertrouwen, ook doordat het voor haar een gelegenheid is iets terug te geven aan de ander. Wij doelen dan op wijsheid. De sessies dragen zeker bij tot meer zelfaanvaarding. ‘Heilzaam’, is het sleutelwoord om uit te drukken wat voor sfeer Mia na de sessie om zich heen heeft. Zolang bovenstaande haar zo dient gaan wij zeker 1 keer in de 2 weken door met haar holistic pulsing sessies aan te bieden.

 

Naam: Beth

Ik ben Beth, ik ben 36 jaar en heb besloten om een puls-behandeling af te spreken. De reden hiervoor is dat ik erg vermoeid ben en weinig tijd voor mezelf heb, vrijmaak. Hierdoor geniet ik minder van de mooie dingen in het leven en ontstaan er vage klachten zoals lage rugpijn en een vol hoofd. Ik ben 5 maanden geleden bevallen van twee mooie kindjes en ik had al een mooie zoon, dus ben ik inmiddels moeder van drie kinderen en heb een druk bestaan met nog een deeltijdbaan buitenshuis. Ik heb gekozen voor holistic pulsing omdat het mij aanspreekt en ik graag de basistraining wil gaan doen en dus een voorproefje wil nemen. De ervaring die ik heb is dat de sessie mij heeft stilgezet, waardoor er meer ruimte is om te voelen wat er te voelen valt. Ook de houding van José speelde hier voor mij in mee, omdat zij een zeer accepterende en rustige benadering heeft. Ik heb een diepe ontspanning of rust gevoeld, die bij mij een verdrietige kant bovenhaalde die er ‘gewoon’ kon zijn wat erg bevrijdend voelde. Verder leken alle spanningen die vastgezet waren in de spieren weg te vloeien en is er meer positieve energie ontstaan, waardoor ik weer veel zin heb om allerlei zaken te ondernemen. Ik ben zeker enthousiast geworden door deze zachte manier van benaderen en heb mij opgegeven voor de basistraining om meer te gaan ervaren van holistic pulsing.

Naam: Sarah

Ik ben Sarah, ben 45 jaar oud en voel me de laatste tijd erg moe en opgejaagd.
Ik kan niet goed omgaan met stress op mijn werk en ik slaap slecht. Mijn partner heeft een afspraak voor mij gemaakt bij Jose voor een pulsing. Het voelde vertrouwd aan om bij Jose op de bank te liggen, want we kennen elkaar al zo lang. Daarom kan ik me vrij gemakkelijk aan haar overgeven en me ontspannen tijdens de pulsing. Het leek op een gegeven moment of ik een beetje loskwam van mezelf. Tijd en plaats deden er niet meer toe. Op een gegeven moment voelde ik een zware druk/spanning diep in mijn bekken komen en na enige seconden legde Jose haar handen op die plek, waarna de druk langzaam wegtrok. Na afloop hebben we er nog even over gesproken, en ben ik naar huis gegaan. Twee dagen later begin ik licht te vloeien, terwijl het niet de dag is dat ik moet gaan menstrueren. Dit gaat zo’n 14 dagen door, waarna het overgaat in hevige vloeiingen die niet meer stoppen. Na een consult bij mijn huisarts ben ik begonnen met ontspanningsmassages en een homeopathisch middel om het vloeien te stoppen. Al met al heb ik nog wel een poosje geklungeld met die vloeiingen. Ik ben me bewust geworden dat ik door alle hectiek van mijn werk en alles daaromheen niet meer goed in balans was. Ik was het contact met mijn bekken helemaal kwijt en dat in een tijd waar mijn lijf zich opmaakt om in de overgang te gaan. Ook het slechte slapen heeft daarmee te maken. Alleen maar in je hoofd bezig en niet meer in balans met je hele lijf. Op dit moment heb ik nog ontspanningsmassages. Ik probeer veel te wandelen in de buitenlucht en wat bewuster om te gaan met mijn energie.

 

Naam: Lisa

Mijn ervaring met Holistic Pulsing bij José van Zanten in Deventer
Ik had voor mijn verjaardag een cadeaubon (geld met daarbij een omschrijving van de praktijk van José) gekregen van mijn vriendinnen. Ik heb gewacht met het consumeren van die cadeaubon totdat ik een aantal dagen vakantie had in eigen huis. Die dagen heb ik besteed aan schilderen, opruimen, lekker rommelen en voor onderhoud aan mijzelf. Op een vrijdagmiddag ga ik naar José, niet precies wetend wat te verwachten. Ze doet de deur open, en ik weet het gelijk: ze spreekt me aan, down to earth, duidelijk. Dat straalde ze ook al uit via de e-mail. Ze vraagt of ik tijdens de sessie wil praten. Dat wil ik niet, want ik praat al teveel. Ik voel me geweldig tijdens de pulssessie. Gekleed op de massagetafel wordt mijn lichaam gewiegd. Alles gaat heen en weer, alles voelt zacht, wat een respect. Tussen mijn hoofd en schouders is veel spanning. Toen zij daar kwam en mijn hoofd naar boven bracht, zag ik licht. Ik vraag haar om dat nog een paar keer te doen. Ik wil licht zien, ik hoef niet te praten, ik wil licht zien. Een heerlijk ontspanning voor mij. Wat voel ik me gelukkig. Ik wil dat gevoel vasthouden en ik kom helemaal tot rust. Ik weet dat mijn hoofd nog een extra impuls nodig heeft via praten, maar daar had ik al iemand anders voor gezocht. Ik wilde dingen niet door elkaar halen. Wat een respect voor mij: als ik zeg dat ik niet wil praten, dan hoeft dat dus niet bij Holistic Pulsing. Zo kom ik tot rust. Na de sessie heb ik een uur gewandeld langs de prachtige IJssel in Deventer. Ik heb positieve energie, zit daarna tevreden op de bank thuis, heb een paar fijne gesprekken door de telefoon, en bedank mijn vriendinnen via e-mail voor het prachtige cadeau wat ze mij hebben gegeven en slaap als een roos.

 

Naam: Janine, 51 jaar
Reden behandeling:

Na HP1 gedaan te hebben en binnenkort te gaan starten met HP2 voelde ik de behoefte om zelf eens een volledige behandeling te ervaren van een ervaren persoon. Daarnaast merk ik dat ik soms angstig en verdrietig kan zijn zonder dat ik daar altijd een hele duidelijke reden voor kan vinden. Daarnaast gun ik het mezelf ook als een stukje mezelf verwennen en zorg voor mezelf.
Ik heb de pulssessie ervaren als liefdevol en koesterend. Dat heeft zeker ook te maken met de manier waarop José de sessie gegeven heeft, door de ruimte en het respect wat ik ervaren heb in haar wijze van pulsen en vragenstellen. Er kwam ruimte om diepere emotie te laten zien. Deze emotie heeft te maken met een oud stuk pijn. Het kon er zijn zoals het was. Voor mezelf was het positief om te merken dat het er kon zijn zonder er door overspoeld te raken. Maar meer nog is het voor mij steeds weer bijzonder om mezelf te durven, mogen en kunnen zijn, iets wat heel lang in mijn leven niet het geval is geweest. Na afloop voelde ik me heel ontspannen en in balans. De pijn in mijn rug die er nog was toen ik ging liggen, was weg. Er was een gevoel van tevreden zijn met mezelf. Daarnaast geniet ik ook van de aandacht die op dat moment even helemaal alleen voor mij is. Ook het aangeraakt worden ervaar ik als een prettig en positief element. Omdat ik alleen woon, mis ik daar soms af en toe een stuk. In de aanraking voel ik ook altijd een stuk ‘gekend worden’ als mens, een puur en liefdevol gevoel voor mij.

 

Naam: Gemma

Lieve José,

Ik wil je nog even laten weten dat de sessie woensdag me heel goed heeft gedaan. Ik was wel heel moe, maar dat was de energie die het me kostte om mijn emoties ruimte te geven, wat je hebt kunnen voelen en zien aan het schokken van mijn lichaam bij het begin van de sessie. Wat ik er met name zo heerlijk aan vond, was dat mijn gevoelens er mochten zijn zoals ze waren. Het is zo heerlijk om gewoon te laten zijn wat er is zonder dat er iemand direct oplossingen geeft, of met adviezen komt of zegt wat je allemaal zou kunnen of had moeten doen. Daardoor kreeg ik de ruimte om onvoorwaardelijk te kunnen laten zien wat ik voelde en dat was voor mij voldoende. Het is niet erg als iemand vragen stelt, maar dan moeten ze wel onvoorwaardelijk gesteld worden, zonder dat er een antwoord of oplossing moet komen. Zo kreeg ik het gevoel dat ik puur met het gevoel bezig kon zijn en niet meteen naar antwoorden of oplossingen hoefde te zoeken. Het gewoon er mogen zijn zoals ik op dat moment was, gaf veel ruimte en toen ik naar huis reed een heel vredig en rustig gevoel. Eindelijk eens iets niet moeten, maar gewoon genieten van de aandacht die je krijgt en mogen ontvangen, is zo heerlijk en ontspannend. Zoiets voelt als een warm bad. Dit wilde ik nog even aan je kwijt.Nogmaals dank voor je warme en liefdevolle aandacht,

Groetjes Gemma