Impulsretraite (stilte/meditatiedriedaagse)

Stilte-/meditatiedriedaagse in Deventer.
Een volledig verzorgde driedaagse, waarin stilte en natuur de belangrijkste elementen zijn om contact te maken met je innerlijke bron, jouw essentie. Welke natuurlijke impulsen ontstaan vanuit die bron en wat gebeurt er als je deze impulsen volgt in plaats van negeert?

Retraite
Letterlijk betekent ‘retraite’: zich terugtrekken. Het is een terugtrekken van het dagelijkse leven en de beslommeringen van de buitenwereld met zijn drukte, taken en verplichtingen. Het is een terugtrekken in jezelf en  terechtkomen in een binnenwereld, waarin rust en stilte heersen en waar alle wijsheid en inzicht beschikbaar zijn die je nodig hebt om je te ontwikkelen. Pas in de stilte hoor je jouw innerlijke stem, de stem van jouw innerlijke bron.

Stilte en natuur
Een prachtige manier om in die binnenwereld terecht te komen is in stilte zijn en alle verstorende signalen van de buitenwereld (zoals telefoon, internet, krant en televisie) af te sluiten. Het gaat er niet om dat je helemaal niets meer mag zeggen. Het gaat erom dat je naar binnen keert, de focus naar binnen verlegt.
Een andere mooie manier is zijn in de natuur en beleven wat zich daarin toont. Alles in de natuur sprankelt, beweegt en handelt, maar doet dat afgestemd, in harmonie en in haar eigen ritme, zich niets aantrekkend van de drukke maatschappij die wij daar omheen hebben gebouwd. Het is een perfecte spiegel voor jouw binnenwereld, voor jouw innerlijke bron en jouw verbinding met inzicht en wijsheid.

Impuls
Vanuit die innerlijke bron ontstaan natuurlijke impulsen, die je aanzetten tot handelen vanuit liefde, met respect voor lichaam en geest en in overeenstemming met wie jij in wezen bent. Een impuls is een eerste ingeving, een zeer kortdurende gedachte, waarop meteen een actie volgt, zonder daar verder over na te denken. Sommige impulsen zijn puur, direct gevoed door een diep innerlijk weten. Een flits, die alleen in je bewustzijn komt als je daarop direct reageert. Zodra je erover gaat nadenken, verdwijnt de puurheid. Nog vaker schenken we geen aandacht aan de impuls en dan verdwijnt hij in vergetelheid. De schoonheid van een impuls krijgt kracht door aandacht, waardoor je je ervan bewust wordt.
Voor het bewustzijn is het soms lastig om te onderscheiden waar een impuls precies vandaan komt. Het lichaam kan een impuls afgeven (‘ik heb honger en wil gevoed worden’). Een impuls kan komen vanuit je denken (‘ik moet die taak vandaag nog afronden’). Maar het gaat om een impuls die afkomstig is vanuit je innerlijke bron, een impuls die je intuïtief aanzet om iets te gaan doen zonder dat je precies weet wat daarvan de zin is.
In deze driedaagse willen we je laten ervaren vanuit welke bron een impuls komt en hoe je de diverse impulsen van elkaar kunt onderscheiden. Hoe ‘weet’ je dat een impuls vanuit jouw innerlijke bron komt? Welke spontane beweging ontstaat vanuit die impuls en hoe is het om je met die spontane beweging te laten meevoeren?

Beschrijving van de driedaagse
Deze driedaagse omvat 3 dagen en 2 overnachtingen in onze accommodatie. We zullen veel ruimte vrijmaken voor rust en stilte. We zullen veel tijd doorbrengen in de natuur, soms dichtbij en soms iets verder weg van onze verblijfplaats. Verder is de driedaagse gevuld met meditaties, lichaamswerk, een sessie holistic pulsing en vrije tijd. Het is een volledig verzorgde driedaagse inclusief overnachtingen en maaltijden.

Praktisch
Deze driedaagse start op vrijdag om 10.30 uur en eindigt op zondag om 16.00 uur. Het arrangement omvat 3 dagen en 2 overnachtingen in onze bed en breakfast, inclusief ontbijt, lunch en diner (op zondag geen diner). Je slaapt op een tweepersoonskamer (met twee personen). Twee kamers hebben een eigen badkamer en een kamer heeft een gedeelde badkamer. We verwachten lichte corveewerkzaamheden van de deelnemers. De driedaagse wordt begeleid door: Antoine van Brussel, José van Zanten en Marjon de Groot-Dekker.

Kosten en aanmelding
De kosten voor de driedaagse bedragen € 425. Aanmelding tot uiterlijk 2 weken van te voren via: info@homestaydreamtime.nl, onder vooruitbetaling van € 100. Het totale bedrag moet uiterlijk overgemaakt zijn voor aanvang van de driedaagse op bankrekening NL38INGB0002455958 t.n.v. A.H.J. van Brussel en/of J.A. van Zanten.
Adres:
Groenestraatje 12
7419 CS Deventer
0570-615249
info@homestaydreamtime.nl