Te voet

Je kunt vanaf het station van Deventer op drie verschillende manieren lopen naar onze B&B (routes A, B en C). De wandelafstand is ca. 2,5 km en je loopt er 25 tot 30 minuten over. In wandelroute D vinden wandelaars van de NS-wandeling van Zutphen naar Deventer de weg naar ons centrum.

Route A (via centrum, pontje en plantsoen)
Loop vanaf het perron de trappen af en sla RA. Neem in de stationshal de rechter uitgang (RD lopen). Eenmaal buiten RD in de richting van het busbord ‘Uitstaphalte’. Bij voetgangersoversteekplaats RD weg oversteken en aan de overzijde LA langs het water. Volg bocht naar R over het water heen. Bij stoplichten RD oversteken (Singelstraat). Blijft RD lopen (Sijzenbaanplein). Waar de weg een bocht maakt naar links maakt, ga je schuin rechts RD (in de richting van de ING-bank). Bij kruispunt RD. Je loopt een voetgangersgebied in (Achter de Broederen) met rechts o.a. een Dirk van den Broek. Volg bocht naar L om de Broederenkerk heen en meteen daarna RA langs langs Ziengs (Broederenstraat). Blijf RD lopen via een plein met hotel en cafetaria (Stroomarkt), een smalle straat met oude gevels (Graven) en opnieuw een plein (Nieuwmarkt). Sla aan het eind voor een huis met donkerrode gevel LA en bij het kruispunt iets verderop RA. Je loopt langs café Dikke van Dale. Net vóór de stoplichten zie je in een straatje rechts enkele restanten van de oude stadsmuren en een maquette met de stadsplattegrond van het oude Deventer. Bij de stoplichten RD oversteken en steiger aflopen naar het pontje. Aan de overzijde vanaf de steiger RD langs het IJsselhotel. Na het hotel RA en de straat met witte lantaarnpalen in lopen. Aan het eind voert de weg omhoog over de grasdijk heen. Op het laagste punt aan de achterzijde LA de geasfalteerde weg (Worp) oversteken en de tegenover liggende straat inslaan (Achter de Hoven). Je loopt langs volkstuintjes. Eerste straat LA (Bessenstraat). Negeer afslag RA naar binnenplaats met garageboxen. De volgende straat RA (Groenestraatje). Onze B&B bevindt zich bijna aan het einde van de straat aan de rechterkant.

Route B (via Vogeleiland en spoorbrug)
Loop vanaf het perron de trappen af en sla RA. Neem in de stationshal de rechter uitgang (RD lopen). Eenmaal buiten RD in de richting van het busbord ‘Uitstaphalte’. Bij voetgangersoversteekplaats RD weg oversteken en aan de overzijde RA langs het water. Iets verderop LA een zandpad inslaan. Bij de houten brug LA (over de brug heen), langs een amfitheater met loslopende kippen en ganzen naar een tweede brug. Direct aan de overzijde hiervan RA een voetgangerspad inslaan en langs het water lopen. Over de brug en net vóór het spoorwegviaduct sla je LA een geasfalteerd fietspad in. Je loopt over de IJssel heen met een schitterend stadgezicht op het oude Deventer. Het pad loopt naar beneden en voert langs woonhuizen en volkstuintjes. Op het laagste punt sla je LA (Leliestraat) en tweede straat LA (Groenestraatje). Onze B&B bevindt zich aan het begin van de straat aan de linkerkant.

Route C (via centrum en Wilhelmina-brug)
Loop vanaf het perron de trappen af en sla RA. Neem in de stationshal de linker uitgang (in de richting van Tickets en Service). Eenmaal buiten schuin LA in de richting van een hoog kantoorpand lopen. Volg de bocht naar rechts over een betonnen brug heen en bij de stoplichten RD in de richting van VVV/Brink/Musea. Je loopt langs de stadsschouwburg (Keizerstraat). Aan het einde voor het pand van de V&D sla je LA (Brink). Dit is een schitterend plein met aan beide zijden mooie gevels. Blijf aan de rechterkant lopen, langs het Deventer koekhuisje (Bussink) en een aantal café’s, in de richting van het Waaggebouw. Loop RD rechts van dit gebouw. Sla bij het kruispunt na café De Heks LA (Boterstraat) en aan het eind RA (Zandpoort). Blijf aan de rechterkant lopen, passeer een boom met ijzeren hek rechts en volg de bocht naar rechts in de richting van een blauwe vuilnisbak en blauw verkeersbord met witte fiets. Bij voetgangersoversteekplaats RD en aan overzijde LA langs het water in de richting van de Wilhelminabrug. Na 25 m de trappen RA nemen (dus niet de trappen RD). Je waant je even alsof je op een kasteeltoren staat met uitzicht op het oude Deventer. Bovenaan op voetgangerspad/rijwielpad RA en de rivier oversteken. Neem direct aan de overkant RA de stenen trappen naar beneden en loop schuin rechts RD in de richting van enkele huizen. (Eventueel kun je nog even het viaduct onderdoor lopen om aan de andere kant van de weg de Bolwerksmolen te bewonderen). Bij het kruispunt van wegen en paden bij het IJselhotel RD de straat met witte lantaarnpalen in lopen. Aan het eind voert de weg omhoog over de grasdijk heen. Op het laagste punt aan de achterzijde LA de geasfalteerde weg (Worp) oversteken en de tegenover liggende straat inslaan (Achter de Hoven). Je loopt langs volkstuintjes. Eerste straat LA (Bessenstraat). Negeer afslag RA naar binnenplaats met garageboxen. De volgende straat RA (Groenestraatje). Onze B&B bevindt zich bijna aan het einde van de straat aan de rechterkant.

Route D (voor wandelaars van de NS-wandeling)
Voorbij de Bolwerksmolen ga je een viaduct onderdoor. Volg de weg RD in de richting van enkele huizen en het pontje. Bij het kruispunt van wegen en paden bij het IJselhotel RD de straat met witte lantaarnpalen in lopen. Aan het eind voert de weg omhoog over de grasdijk heen. Op het laagste punt aan de achterzijde LA de geasfalteerde weg (Worp) oversteken en de tegenover liggende straat inslaan (Achter de Hoven). Je loopt langs volkstuintjes. Eerste straat LA (Bessenstraat). Negeer afslag RA naar binnenplaats met garageboxen. De volgende straat RA (Groenestraatje). Onze B&B bevindt zich bijna aan het einde van de straat aan de rechterkant.