Routebeschrijving

Ons centrum is op de volgende manieren te bereiken:

  • Met de auto vanaf de A1 richting Apeldoorn (afslag Twello/Wilp), de A1 richting Hengelo (afslag Deventer), de A50 (afslag Vaassen/Terwolde) of de N344 (via Teuge en Twello).
  • Met het openbaar vervoer lukt dat helaas niet meer. Je kunt nog wel een taxi nemen.
  • Te voet of met de fiets over de spoorbrug, de autobrug (Wilhelminabrug) of met het pontje over de IJssel. Zo ben je met de fiets in 5-6 minuten en te voet in 15-20 minuten vanaf het stadscentrum in ons centrum. Vanaf beide bruggen heb je een schitterend uitzicht op het centrum van Deventer en over de uiterwaarden langs de rivier.
  • Tegen betaling van € 8,00 per rit halen we jou op vanaf het station of brengen we jou weg naar het station (naar keuze Deventer of Twello).

Zie hieronder voor meer details.

Ons centrum is gemakkelijk bereikbaar vanaf de autosnelwegen A1 (afslag ‘Deventer’ of de afslag ‘Twello Wilp) en de A50 (via de A1 of afslag ‘Vaassen/ Terwolde’). Klik hier voor een routebeschrijving via internet (Google Maps).

Via de A1 vanuit de richting Almelo/Hengelo/Enschede

Neem de afslag ‘Deventer’ (nr. 23). Einde van de afrit RA en onder viaduct van de A1 door. Houd de linkerbaan aan en richting ‘Centrum’. De weg gaat langs een tweetal benzinestations en maakt een S-bocht over de sluizen heen. Bij eerstvolgende twee stoplichten RD. Bij 3e stoplicht LA richting N344 (Apeldoorn). Bij de rotonde schuin links (RD) en linkerbaan aanhouden. Over de Wilhelminabrug de IJssel over. Neem 1e afslag RA (Worp) en bij rotonde RD. Vlak voor de spoorbrug LA (Achter de Hoven) en 2e afslag LA (Leliestraat). Hier auto parkeren. De 1e afslag LA is het Groenestraatje.

Via de A1 vanuit de richting Apeldoorn/Amersfoort/Amsterdam

Neem de afslag ‘Twello/Wilp’ (nr. 22). Einde van de afrit RA en na 50 m LA richting Wilp. Pas op bij het binnenrijden van het dorp op de snelheidscamera die staat aan de rand van het dorp! Helemaal uitrijden tot je niet verder kunt. Aan het eind LA richting Deventer. Je rijdt langs Piet Zoomers. Het dorp uitrijden, onder het viaduct door en via een slingerende weg langs de uiterwaarden. Bij de stoplichten met de N344 RD, maar direct daarna LA (Dahliastraat) en 2e afslag RA (Leliestraat). Deze straat uitrijden tot bijna het einde. Het Groenestraatje is de 5e afslag RA. Je kunt met de auto deze afslag iets voorbij rijden en op de parkeerplaatsen aan de linkerkant van de Leliestraat parkeren.

Via de A50 vanuit de richting Zwolle/Kampen/Meppel

Neem de afslag ‘Vaassen/Terwolde’ (nr. 26). Aan het einde van de afrit LA (pas op: je hebt hier een moeilijk uitzicht). Aan het eind van de weg een bocht naar rechts. Je rijdt langs een watergang. Eerstvolgende bocht LA, richting Terwolde. Bij rotonde RD. Rijd door het dorp Terwolde heen. Bijna aan het eind maakt de weg een scherpe bocht naar rechts bij een wit huis. Ga hier RD, over een drempel heen. Aan het eind RA de dijkweg oprijden. Je rijd onder een spoorbrug door en direct hierna 1e afslag RA (Achter de Hoven) en 2e afslag LA (Leliestraat). Hier auto parkeren. De 1e afslag LA is het Groenestraatje.

Via de A50 vanuit de richting Arnhem/Nijmegen/Den Bosch

Houd op het verkeersknooppunt Beekbergen richting Deventer aan. Je komt op de A1. Neem hier de afslag ‘Twello/Wilp’ (nr. 22). Einde van de afrit RA en na 50 m LA richting Wilp. Pas bij het binnenrijden van het dorp op de snelheidscamera die aan de rand van het dorp staat. Helemaal uitrijden tot je niet verder kunt. Aan het eind LA richting Deventer. Je rijdt langs Piet Zoomers. Het dorp uitrijden, onder het viaduct door en via een slingerende weg langs de uiterwaarden. Bij de stoplichten met de N344 RD, maar direct daarna LA (Dahliastraat) en 2e afslag RA (Leliestraat). Deze straat uitrijden tot bijna het einde. Het Groenestraatje is de 5e afslag RA. Je kunt met de auto deze afslag iets voorbij rijden en op de parkeerplaatsen aan de linkerkant van de Leliestraat parkeren.

Met de bus

Is op dit moment niet mogelijk, omdat de buslijn is opgeheven. 

Met de regiotaxi

Zie de website van de regionale taxidienst.

Je kunt vanaf het station van Deventer op drie verschillende manieren lopen naar onze B&B (routes A, B en C). De wandelafstand is ca. 2,5 km en je loopt er 25 tot 30 minuten over. In wandelroute D vinden wandelaars van de NS-wandeling van Zutphen naar Deventer de weg naar ons centrum.

Route A (via centrum, pontje en plantsoen)

Loop vanaf het perron de trappen af en sla RA. Neem in de stationshal de rechter uitgang (RD lopen). Eenmaal buiten RD in de richting van het busbord ‘Uitstaphalte’. Bij voetgangersoversteekplaats RD weg oversteken en aan de overzijde LA langs het water. Volg bocht naar R over het water heen. Bij stoplichten RD oversteken (Singelstraat). Blijft RD lopen (Sijzenbaanplein). Waar de weg een bocht maakt naar links maakt, ga je schuin rechts RD (in de richting van de ING-bank). Bij kruispunt RD. Je loopt een voetgangersgebied in (Achter de Broederen) met rechts o.a. een Dirk van den Broek. Volg bocht naar L om de Broederenkerk heen en meteen daarna RA langs langs Ziengs (Broederenstraat). Blijf RD lopen via een plein met hotel en cafetaria (Stromarkt), een smalle straat met oude gevels (Graven) en opnieuw een plein (Nieuwmarkt). Sla aan het eind voor een huis met donkerrode gevel LA en bij het kruispunt iets verderop RA. Je loopt langs café St. Maxime. Net vóór de stoplichten zie je in een straatje rechts enkele restanten van de oude stadsmuren en een maquette met de stadsplattegrond van het oude Deventer. Bij de stoplichten RD oversteken en steiger aflopen naar het pontje. Aan de overzijde vanaf de steiger RD langs het Pillowshotel. Na het hotel RA en de straat met witte lantaarnpalen in lopen. Aan het eind voert de weg omhoog over de grasdijk heen. Op het laagste punt aan de achterzijde LA de geasfalteerde weg (Worp) oversteken en de tegenover liggende straat inslaan (Achter de Hoven). Je loopt langs volkstuintjes. Eerste straat LA (Bessenstraat). Negeer afslag RA naar binnenplaats met garageboxen. De volgende straat RA (Groenestraatje). Onze B&B bevindt zich bijna aan het einde van de straat aan de rechterkant.

Route B (via Vogeleiland en spoorbrug)

Loop vanaf het perron de trappen af en sla RA. Neem in de stationshal de rechter uitgang (RD lopen). Eenmaal buiten RD in de richting van het busbord ‘Uitstaphalte’. Bij voetgangersoversteekplaats RD weg oversteken en aan de overzijde RA langs het water. Iets verderop LA een zandpad inslaan. Bij de houten brug LA (over de brug heen), langs een amfitheater met loslopende kippen en ganzen naar een tweede brug. Direct aan de overzijde hiervan RA een voetgangerspad inslaan en langs het water lopen. Loop onder het spoorviaduct door en steek vóór de rotonde LA het zebrapad over. Loop RD de tegenoverliggende straat in (Ossenweerdstraat). Halverwege kun je via een ijzeren hekje het voetpad nemen dat omhoog loopt. Je loopt over de IJssel heen met een schitterend uitzicht op de uiterwaarden. Aan de overzijde RA de trap naar beneden en rechtsom onder het spoorviaduct lopen. Eerste straat RA (Achter de Worp) en halverwege 1e straat LA (Bessenstraat). Negeer afslag RA naar binnenplaats met garageboxen. De volgende straat RA (Groenestraatje). Onze B&B bevindt zich bijna aan het einde van de straat aan de rechterkant.

Route C (via centrum en Wilhelmina-brug)

Loop vanaf het perron de trappen af en sla RA. Neem in de stationshal de linker uitgang (in de richting van Tickets en Service). Eenmaal buiten schuin LA in de richting van een hoog kantoorpand lopen. Volg de bocht naar rechts over een betonnen brug heen en bij de stoplichten RD in de richting van VVV/Brink/Musea. Je loopt langs de stadsschouwburg (Keizerstraat). Aan het einde sla je LA (Brink). Dit is een schitterend plein met aan beide zijden mooie gevels. Blijf aan de rechterkant lopen, langs het Deventer koekhuisje (Bussink) en een aantal café’s, in de richting van het Waaggebouw. Loop RD rechts van dit gebouw. Sla bij het kruispunt na café De Heks LA (Boterstraat) en aan het eind RA (Zandpoort). Blijf aan de rechterkant lopen, passeer een boom met ijzeren hek rechts en volg de bocht naar rechts in de richting van een blauwe vuilnisbak en blauw verkeersbord met witte fiets. Bij voetgangersoversteekplaats RD en aan overzijde LA langs het water in de richting van de Wilhelminabrug. Na 25 m de trappen RA nemen (dus niet de trappen RD). Je waant je even alsof je op een kasteeltoren staat met uitzicht op het oude Deventer. Bovenaan op voetgangerspad/rijwielpad RA en de rivier oversteken. Neem direct aan de overkant RA de stenen trappen naar beneden en loop schuin rechts RD in de richting van enkele huizen. (Eventueel kun je nog even het viaduct onderdoor lopen om aan de andere kant van de weg de Bolwerksmolen te bewonderen). Bij het kruispunt van wegen en paden bij het Pillowshotel RD de straat met witte lantaarnpalen in lopen. Aan het eind voert de weg omhoog over de grasdijk heen. Op het laagste punt aan de achterzijde LA de geasfalteerde weg (Worp) oversteken en de tegenover liggende straat inslaan (Achter de Hoven). Je loopt langs volkstuintjes. Eerste straat LA (Bessenstraat). Negeer afslag RA naar binnenplaats met garageboxen. De volgende straat RA (Groenestraatje). Onze B&B bevindt zich bijna aan het einde van de straat aan de rechterkant.

Route D (voor wandelaars van de NS-wandeling)

Voorbij de Bolwerksmolen ga je een viaduct onderdoor. Volg de weg RD in de richting van enkele huizen en het pontje. Bij het kruispunt van wegen en paden bij het Pillowshotel RD de straat met witte lantaarnpalen in lopen. Aan het eind voert de weg omhoog over de grasdijk heen. Op het laagste punt aan de achterzijde LA de geasfalteerde weg (Worp) oversteken en de tegenover liggende straat inslaan (Achter de Hoven). Je loopt langs volkstuintjes. Eerste straat LA (Bessenstraat). Negeer afslag RA naar binnenplaats met garageboxen. De volgende straat RA (Groenestraatje). Onze B&B bevindt zich bijna aan het einde van de straat aan de rechterkant.

Onze B&B ligt vlakbij fietsknooppunt 14.

Vanuit Deventer bereik je dit knooppunt door vanaf knooppunt 62 het fietspad te nemen dat langs de spoorlijn omhoog loopt. Je fietst over de IJssel. Op het laagste punt staat het informatiebord van fietsknooppunt 14. Je slaat hier linksaf (Leliestraat) en je neemt de tweede straat linksaf (Groenestraatje). Let op: de eerste straat linksaf loopt direct naast de spoorlijn (Achter de Hoven), maar die moet je niet nemen.

Vanuit Twello (Apeldoorn) bereik je dit knooppunt door vanaf knooppunt 12 het fietspad te nemen in de richting van Deventer. Het fietspad gaat op een gegeven moment naar links (weg oversteken) en voert over de provinciale weg en gaat weer naar beneden. Op het laagste punt staat het informatiebord van fietsknooppunt 14. Je slaat hier rechtsaf (Leliestraat) en je neemt de tweede straat linksaf (Groenestraatje). Let op: de eerste straat linksaf loopt direct naast de spoorlijn (Achter de Hoven), maar die moet je niet nemen.

Vanuit Terwolde bereik je dit knooppunt vanaf knooppunt 48. Je rijdt onder het spoorwegviaduct door en slaat daarna de eerste weg rechtsaf (Achter de Hoven), in de richting van fietsknooppunt 14. Neem de eerste straat linksaf (Bessenstraat) en daarna de eerste straat rechtsaf (Groenestraatje). Let op: er is nog een eerder straatje rechtsaf, maar dat voert naar een pleintje met garageboxen. Die moet je niet inslaan (tenzij je onze studio huurt).

Nieuwsbrief

Vul hieronder jouw gegevens in en je ontvangt automatisch onze nieuwsbrief in je mailbox!