Intuïtieve massage

Deze sessies worden gegeven door:

Antoine van Brussel - Homestay Dreamtime

Wat is intuïtieve massage?

Massage is een vorm van directe communicatie met het lichaam. Door de beweging van handen op een lichaam gaan spieren zich ontspannen, wordt de bloedsomloop gestimuleerd, worden afvalstoffen in het lichaam afgevoerd en gaat de energie beter door het hele lichaam heen stromen. Dat geeft op zich al een gevoel van rust, ontspanning en verkwikking. Maar wat je tegelijkertijd merkt is hoezeer lichaam en geest met elkaar zijn verbonden. Immers, gespannen spieren en vastzittende gewrichten zijn vaak een uiting van onderliggende mentale en emotionele processen. Ons jachtige leven met haast, presteren en verantwoordelijkheden vraagt ontzettend veel van ons lichaam. Emoties als angst, verdriet, ergernis en boosheid zetten zich vast in spieren en gewrichten. En vroeger of later voel je dat, meldt je lichaam dat het teveel is, dat er teveel wordt opgekropt en dat het domweg óók aandacht nodig heeft. In feite vraagt je lichaam om aandacht aan jezelf te besteden, aan je eigen wezen, aan degene die je in de kern bent.

Emoties

Je moet dan ook niet verbaasd zijn dat door een massage en doordat spieren en gewrichten zich ontspannen daarmee tegelijkertijd onderliggende emoties vrijkomen. Soms is dat verdriet en een andere keer is dat boosheid. Van mij mag alles er zijn en mag je alles uiten. Het kan ook zijn dat er gedachten of herinneringen naar de oppervlakte komen, zaken die je heel ver had weggestopt, maar toch de energiestroom in het lichaam blokkeren en nu vragen om verlost te worden. Ik kan je daarbij begeleiden, zodat deze zaken gedoseerd naar buiten komen en verwerkt kunnen worden.

Hoe gaat een massage in z’n werk?

Een massage begint altijd met een kort voorgesprek. Daarna ga je liggen op een (verwarmde) massagetafel en wordt je lichaam gemasseerd met olie. Je bent daarbij (gedeeltelijk) ontkleed, afhankelijk van die lichaamsdelen die gemasseerd worden. Soms stel ik vragen die bij me opkomen, maar vaak masseer ik in stilte. Heb je behoefte aan rustgevende muziek, dan kan ik daarvoor zorgen en je mag ook je eigen muziek meenemen. Ik respecteer daarbij de grenzen die je hebt, want hoezeer je lichaam ook verlangt naar aandacht en aanraking, voor sommige mensen is het een behoorlijk drempel om zich te ontkleden, zeker voor iemand die je nog nauwelijks kent.

Holistisch en intuïtief

De massage die ik geef is een holistische, intuïtieve massage. Ik maak daarbij gebruik van technieken uit diverse massagevormen, zoals klassieke massage, drukpuntenmassage, holistic pulsing en rebalancing, maar ik pas die technieken toe waarvan ik voel dat het lichaam op dit moment de meeste behoefte heeft. Ik ben geen fysiotherapeut of sportmasseur. Mensen met een verkeerde lichaamshouding hebben het meeste baat bij technieken die deze lichaamshouding corrigeren (zoals mensendieck of cesar) of gewrichten behandelen (chiropractie). Mensen met een sportblessure kunnen beter naar een fysiotherapeut gaan. De nadruk in mijn massage ligt op heling van lichaam en geest in hun onderlinge samenhang. Dat betekent dat je deze vorm van massage ook rustig kunt volgen naast andere behandelingen als bij een reguliere (huis)arts, fysiotherapie of psychotherapie.

Ook benieuwd naar de effecten van intuïtieve massage?
Meld je dan nu aan voor een sessie!

Nieuwsbrief

Vul hieronder jouw gegevens in en je ontvangt automatisch onze nieuwsbrief in je mailbox!