Wandelretraite
Wandel je Vrij

Deze wandelretraite wordt verzorgd door:

Antoine van Brussel - Homestay Dreamtime
Jose van Zanten - Homestay Dreamtime

Wat is een wandelretraite?

Een retraite betekent letterlijk: je terugtrekken in jezelf, je afzonderen van de dagelijkse beslommeringen en tot een (nieuw) inzicht komen in wat echt belangrijk voor je is en wat niet.

Wandelen is een vorm van in beweging komen. Je gaat letterlijk stappen zetten; je gaat op weg. Misschien weet je (nog) niet waar de ingeslagen weg je heen brengt, maar je weet zeker dat je de huidige plek verlaat en dat je dus iets loslaat.

Wandel je vrij’ is het thema van deze wandelretraite, die plaatsvindt in prachtige natuurgebieden in de buurt van Deventer. Door in beweging te komen en de manier waarop we dat begeleiden, maak je verbinding met dat wat er lééft in jou en in welke mate je dat helpt op jouw weg of juist verhindert dat je aankomt op de plek waar je zou willen zijn.

Onze retraite

De wandelretraite bestaat uit drie dagen, waarbij je verblijft in onze Bed & Breakfast in Deventer. Elke dag wandel je in de natuur en ervaar je haar helende, verzachtende werking. Je wandelt een afstand tussen de 12 en 15 km. Op de tweede dag is er ook gelegenheid om te zwemmen.

Elke dag heeft een ander thema. Die worden hieronder beschreven. Samen zorgen ze voor een opbouw die tot doel heeft om je stap voor stap dichter bij jezelf te brengen.

Voorafgaand en tijdens elke wandeling reiken we je tools aan waarmee je dieper in je gevoel kunt komen. Dit doen we door meditatie, yoga, ademhaling, visualisatie en stilte. Verder laten we de natuur haar werk doen. Dit alles wordt ondersteund door verantwoorde maaltijden.

Chakra-wandeling (dag 1)

Chakra’s zijn energiecentra (energetische plekken) in je lichaam. Chakra’s staan in verbinding met organen, klieren (hormonen) en met elkaar. Ze zijn ook verbonden met levensaspecten (zoals veiligheid, omgang met emoties, wilskracht, liefde, intuïtie) en met karakterkenmerken en patronen (die je bent gaan beschouwen als een stuk van jouw persoonlijkheid). Zijn ze open, dan ben je in balans en in stroming. Zijn ze geblokkeerd, dan merk je dat in de vorm van lichamelijke, emotionele of mentale problemen. Chakra’s zorgen voor energetische afstemming in jezelf en voor de verbinding van jezelf met de buitenwereld. Tijdens de wandeling werken we aan bewustwording over de werking van de chakra’s. Je gaat voelen welke boodschap elk chakra voor jou op dit moment heeft, hoe dat invloed heeft op je huidige leven en hoe ze samen zorgen voor een (on)balans in je leven. Dat geeft je inzicht in vastgeroeste patronen en belemmerende overtuigingen die zijn vaak afkomstig van je kindertijd.

Innerlijke kindwandeling (dag 2)

Het innerlijke kind is een deel van je dat alle ervaringen van de kindertijd heeft opgeslagen. Die ervaringen hebben jouw persoonlijkheid gevormd, maar ook deels misvormd. Een opgroeiend kind merkt hoe zijn ouders reageren op zijn behoeften en zo leert een kind om zijn behoeften min of meer in te slikken en ontwikkelt het verdedigingsmechanismen om met die pijn om te gaan. Die mechanismen neem je mee als volwassene; ze zijn deel uit gaan maken van je persoonlijkheid en zullen je beschermen of kunnen je hinderen. Dat voel je als een lichamelijke of emotionele pijn.

Tijdens de wandeling maak je verbinding met je innerlijke kind, wat zijn (onderdrukte) behoeften zijn en hoe het zich heeft proberen te beschermen. Waar bevindt zich dit innerlijke kind zich in jouw lichaam, hoe beweegt het zich door je chakra’s en wat herken je van de doorwerking daarvan in je dagelijkse leven? Je maakt ook kennis met de andere kant van het kind: zijn vermogen om zich in te leven in sprookjes en verhalen, de magie van het visualiseren en aanspreken van creativiteit.

Stiltewandeling (dag 3)

We kennen het allemaal wel, dat je iets héél graag zou willen in je leven. Sommige wensen worden snel werkelijkheid en bij andere lukt het je maar niet ze te creëren, hoe hard je ook je best doet. Waarom creëer je het één zo makkelijk en het ander zo moeizaam? Wat zet jij zelf tussen jou en datgene wat je wilt creëren, je dromen? Als dat helder wordt, kun je oude patronen/gewoontes doorbreken, waardoor er ruimte komt voor nieuwe mogelijkheden om te creëren.
Op deze dag wandelen we veel in stilte. Stilte is een krachtig middel om jouw innerlijke stem te horen en om contact te krijgen met je essentie en natuurlijke stroming. We zullen op deze dag bewust gaan ademhalen, wat je voert naar dieper voelen, de stilte in jezelf en daarmee het hoorbaar maken van jouw innerlijke stem. Die innerlijke stem is de stem van je ziel. Dat deel is vanaf het begin van je leven bij je. Zij heeft je altijd begeleid, heeft alles waargenomen, maar doet haar werk vooral in stilte. Zij trekt vanzelfsprekend situaties en ervaringen aan, die jij nodig hebt om te groeien. Hoe meer je dat gaat voelen en je daaraan kunt overgeven, des te meer ben je in staat om te creëren wat je maar wilt.

Het verblijf is in onze B&B op tweepersoonskamers op basis van volpension. We hebben drie kamers beschikbaar. Daarnaast kunnen mensen zich ook aanmelden voor deze wandelretraite die niet in onze B&B verblijven.

Ter ondersteuning van de processen tijdens de wandelretraite zijn de maaltijden vegetarisch en alcoholvrij. We vragen lichte corveewerkzaamheden van onze deelnemers. De avonden zijn vrij om te relaxen.

De wandelretraite begint op vrijdagmorgen om 10:00 uur met de ontvangst op onze B&B en eindigt op zondagmiddag  omstreeks 17:00 uur.

Zwembad Homestay Dreamtime

Wandelretraite (op aanvraag)

incl. verblijf op de DREAM-kamer
325
  • welkom met koffie en thee en gebak
  • alle wandelingen
  • yogales op zaterdagmorgen
  • persoonlijke begeleiding
  • 2 x overnachting
  • 2 x ontbijt, 3 x lunch, 2x diner (incl. consumpties)
  • onbeperkt (kruiden)thee en koffie
  • gebruik van zwembad

Nieuwsbrief

Vul hieronder jouw gegevens in en je ontvangt automatisch onze nieuwsbrief in je mailbox!